Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Hoe kan technologie ouderen met zorgnoden ondersteunen? 

Zelf een idee? Deel het hier!

41
0

Deze ideeën werden reeds ingediend

Willekeurig
Populair
Recent
Slimme sensoren zijn nuttig

Ik ben ervan overtuigd dat slimme sensoren zeer nuttig kunnen zijn in huis, het kan een oplossing bieden om toch langer thuis te wonen.

Kathleen
0 0
lees meer
Slimme technologie én persoonlijke hulp

Ik denk dat we die slimme technologie te idealistisch voorstellen. WeIk denk dat we moeten streven naar een combinatie van die technologie met vrijwilligerswerk of professionele hulp.

Renee
0 0
lees meer
Kleine stap

Sensoren zijn de kleinste stap om hulp te aanvaarden, zonder dat je heel veel van je vrijheid moet afgeven.

Myriam
0 0
lees meer
Online boodschappen 

Boodschappen online bestellen lijkt me een hele goede tussenoplossing. 

Vera
0 0
lees meer
Technologische hulp
Iedere hulpbehoevende oudere een eenvoudig communicatiemiddel met een centrale, die dan kan hulp bieden. Zeker een gps systeem.
Mieke
0 0
lees meer
Online boodschappen
Mijn boodschap is om zo lang als mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Eventueel aangevuld met wat poetshulp en wanneer het echt niet meer anders zou kunnen toch wel een digitale hulp voor mijn boodschappen. Ik kan dan mijn eigenheid behouden. Verder thuis pianospelen, op de radio of andere digitale media, bijvoorbeeld YouTube, kunnen werken via internet.
Noël
0 0
lees meer
Robot
Geen betutteling. Liever een robot dan een professionele hulpverlener.
Michel
0 0
lees meer
Zelfredzaamheid 
Zelfredzaamheid vergroten door middel van ICT-toepassingen.
Malou
0 0
lees meer
Menselijk contact
Durf technologie in te zetten, maar bewaar het menselijk contact en aspect.
Sien
0 0
lees meer
Thuishulp
Zoveel mogelijk flexibele, vriendelijke en bekwame thuishulp in alle mogelijke formules. Inclusief vrijwilligers en zelfs met robots. Oost west, thuis best!
Annie
0 0
lees meer
Lampsensoren
Veel oudere mensen leven - door omstandigheden - helemaal alleen en hebben weinig contact, al dan niet gewild. Maar als er onverwacht iets gebeurt (een val, een ernstige ziekte of nog erger... een hartinfarct waardoor men niet meer kan bewegen), zou er altijd een mogelijkheid moeten bestaan om een alarm te laten afgaan. Denk maar aan lampsensoren. Dan zijn de problemen nog niet opgelost, want hulpverleners moeten ook de kans krijgen om de woning/appartement binnen te geraken indien nodig. Het ideale is dat iedere alleenstaande iedere dag rond hetzelfde uur een telefoontje krijgt van een zorgdienst, die dan ook over een sleutel zou moeten kunnen beschikken om binnen te geraken. Dat geeft een veilig gevoel. Veel alleenstaanden, die meestal geen familie of contact meer hebben, willen ook dat de begrafenis op voorhand wordt vastgelegd en betaald, zodat eigenlijk alles geregeld is. Dat geeft gemoedsrust.
Hugo
0 0
lees meer
Te weinig aanbod
in België is er te weinig aanbod van technologische hulpmiddelen voor zelfstandig te kunnen blijven functioneren als oudere.
Carlo
0 0
lees meer
Onafhankelijkheid behouden door technologie
Meer gebruik maken van technologie om zo lang mogelijk je onafhankelijkheid te kunnen bewaren en zo in je vertrouwde omgeving te kunnen blijven.
Marc
0 0
lees meer
Meer ondersteuning
Ondersteuning om mee te kunnen met de huidige evolutie in de digitale wereld.
Lutgard
0 0
lees meer
Zoveel hulpmiddelen, gebruik ze
Zoveel hulpmiddelen zijn ontwikkeld. Laat de ouderen er aan wennen en gebruiken. Ook robots zijn fantastische hulpmiddelen!
Jan
0 0
lees meer
Wie een taak opneemt in het WZC, betaalt minder
Kleinere, gezellige, huiselijke wooneenheden met gelijkgezinde mensen. Laat bewoners die dat kunnen en willen huishoudelijke taken doen (helpen in de keuken, de was, onderhoud tuin,...). Ze hebben zo nog een dagvulling, voelen zich nog nuttig en hebben meer sociaal contact met medebewoners. Bovendien zou het ook een deel van het tekort aan personeel oplossen. Misschien kan zelfs de kostprijs dalen voor deze mensen (Wie helpt betaalt minder)?
Lieve
0 0
lees meer
App met wensen
Dat je effectief zolang mogelijk zelf bepaalt hoe jouw eigen leven er uitziet. Dat je, als je daar geen zin in hebt niet aan activiteiten meedoet waar je nooit van gehouden hebt. Dat je dat klaar en duidelijk in een soort wilsbeschikking kan meegeven als je in een RVT intrekt. Ontwikkel een app waar zorgkundigen die wensen makkelijk kunnen terugvinden.
José
0 0
lees meer
Digitalisering
Meer aansluitend op de huidige digitale samenleving. En we kunnen niet eeuwig 'daar bij die molen' blijven zingen tijdens animatie.
Sonja
0 0
lees meer
Meer hulp
Meer hulp om mee te zijn in de digitale wereld.
Eric
0 0
lees meer
Wifi voorzien
Wifi voor de bewoners voorzien, in het ganse gebouw of minstens op de ganse afdeling.
Maria
0 0
lees meer
Leven met internet & streaming
Voor volgende generaties ouderen is het leven met internet, streaming, enzovoort vertrouwd. Daar moet de ouderenzorg zich ook op afstemmen.
Ingrid
0 0
lees meer
Menselijke, warme zorg
Naast het aanpassen van de zorg aan de specifieke noden van de persoon, het tekort in de zorg zeker NIET proberen op te lossen met technologie en digitaliseren maar WEL met echte menselijke, warme zorg. Wat daarvoor nodig is, is onze studenten, jonge mensen terug de liefde voor ouderenzorg meegeven, aanleren! De persoon die zorg nodig heeft, is en blijft 'baas' over hoe hij/zij zorg krijgt en moet op elk moment van de dag in gelijk welke zorg als individu benaderd worden. Zorg met liefde geven en krijgen blijft het belangrijkste, de basis van een goede zorg.
Katrien
0 0
lees meer
Centraal punt voor vragen over computer of smartphone
Zorg dat er in elke stad of gemeente iemand beschikbaar is die iets van IT kent, waar 60-plussers elke dag van de week gratis terecht kunnen met vragen over hun computer of smartphone. Zorg dat er voor alle 60-plussers (die niet goed te been zijn) een telefoonnummer is waar ze gratis met vragen over hun computer of smartphone terechtkunnen. Zorg dat er regelmatig in elke stad of gemeente gratis informaticacursussen voor senioren worden gegeven en cursussen hoe je online bankverrichtingen doet en je smartphone gebruikt.
Petra
0 0
lees meer
Routinewerk voor robots
Routinewerk mag overgelaten worden aan robots zodat de weinige hulpverleners kunnen ingezet worden voor wat ertoe doet. Overwerkte mensen laten na hun werk met goesting uit te voeren.
Marc
0 0
lees meer